• Gabriellas Sång
  • Sommarnatt
  • I don't know how to love him
  • Rue Plumet
  • Lite Ban

Biografi. Eva Gullvåg Aa. Wermuth

Eva Gullvåg Wermuth er en norsk sanger og skuespiller. Etter mange år på musikkteater-scenen i Europa er hun nå tilbake i Norge og jobber som frilanser i Trøndelag og resten av landet.
Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth kommer opprinnelig fra Herøy på Helgeland. Hun vokste opp i en musikalsk familie og oppdaget tidlig gleden ved å synge og utøve musikk. I barne- og ungdomsårene opptrådte hun hyppig i de forskjelligste sammenhenger, i kor, korps, og som sangsolist såvel i kirken som med eget band. Da hun var 16 år flyttet hun til fastlandet, nærmere bestemt til Mosjøen, hvor hun gikk musikklinja ved Mosjøen videregående skole. Deretter kom hun direkte inn ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Her gikk hun 4 år på kandidatstudiet i vokal utøving, samt 2 1⁄2 år hovedfag i utøving med fordypningsemne. I løpet av studietiden i Oslo ble Eva ofte engasjert som solist ved forskjellige musikalske begivenheter, for eksempel i Händels ‘Messias’, Bachs ‘Johannespasjon’, i Mozarts ‘Requiem’ og Pärts ‘Te Deum’. Hennes store kjærlighet til genren musikkteater, altså kombinasjonen av sang, dans og skuespill, våknet til liv gjennom arbeidet med Stephen Sondheims musikal ‘Company’ (NMH, Oslo, 2000), hvor hun spilte rollen som April. På jakt etter nye utfordringer og erfaring innen musikkteatergenren, reiste Eva i 2001 til Tyskland, -et stipend fra Sine Butenschøns Fond gjorde dette mulig. Gjennom samarbeidet med sangpedagog John Lehman i Hamburg, fikk hun snart fotfeste på det tyske musikalmarkedet. Først var hun på Europaturné som sanger og danser i musikalen ‘Kiss me, Kate’ (2001- 2002). Etter dette kom hovedrollene som perler på en snor; hun spilte Prinsesse Sophie av Bayern i musikalen om ‘Ludwig II’ (Füssen/Tyskland 2002-2003) og Ellen i ‘Miss Saigon’ (St.Gallen/Sveits 2002-2004). I 2004 spilte Eva rollen som Maria i ‘West Side Story’ (Staatstheater Kassel/Tyskland). Store deler av Tyskland og Sveits fikk hun oppleve på Stage Entertainments 15 måneder lange ‘Cats’-Turné (2005-2006), hvor hun spilte rollene Jellylorum/Griddlebone og Grizabella. Etter dette stod hun på scenen som Hedwig Kappeler i ‘Heidi das Musical’, en sommerproduksjon som fant sted i Walenstadt i Sveits (2006). I 2007 spilte Eva Cosette i ‘Les Misérables’, og det i to forskjellige oppsetninger, i Theater St.Gallen i Sveits og ved sommerfestspillene i Bad Hersfeld i Tyskland. I Aalto Theater i Essen, et av Tysklands største operahus, var hun å se som Anna i operetten ‘Das Feuerwerk’ (2007-2009), og sommeren 2008 hadde hun premiere som Lisa i ‘Jekyll & Hyde’ (Burgfestspiele Bad Vilbel, Tyskland). I 2009 spilte Eva tittelrollen i ‘Evita’ ved Theater Plauen-Zwickau (Tyskland). Ved Theater Pforzheim (Tyskland 2010-2011) var Eva nok en gang å se i rollen som Lisa i ‘Jekyll & Hyde’, før hun tok et par år pause for hovedsakelig å vie seg til morsrollen.
I 2015 var Eva å se i urfremføringen av musikalen ‘Gefährliche Liebschaften’ (‘Dangerous liaisons/Farlige forbindelser’) ved  Staatstheater am Gärtnerplatz i München, i rollen som tjenestepiken Christine og som operasangerinne.
Fra sommeren 2015 bosetter Eva og familien hennes seg i Norge igjen og Eva gleder seg til å også kunne vie seg til norske prosjekter i større grad.